Активна почивка и забавления в Topola Skies Resort & Aquapark

Всеки се нуждае понякога от пълноценна почивка на красиво място, където ще бъде обгрижван и ще се откъсне от грижите на ежедневието поне за малко. Такова място е Топола Скайс & Аквапарк. Комплексът се намира в село Топола, на по-малко от час от Варна в посока Балчик. Тази част на Черноморието ми е любима, заради спокойствието, различния пейзаж и необятните гледки. Ако отдавна си метнал/а око на Топола Скайс, то в тази статия описвам подробно комплекса, обектите, възможностите за забавление и развлечение. 

    Басейните

    Топола скайс разполага с три обособени зони, всяка от които със собствен външен басейн. Първият басейн е най-големият и най-посещаваният от семейства с деца. През деня на него има аниматорски програми с различни забавления. До него има и вътрешен отопляем басейн. Вторият басейн е по-малък и си има воден бар. До него се намира и барът за междинни хранения, в който се предлагат пица, салати, сандвичи, соленки и сладки.
    Големият външен басейн
    Инфинити байсенът, погледнат от премиум апартамент с морска гледка
    Черешката на тортата за нас е инфинити басейнът, от който се разкрива несравнима 360-градусова гледка към морето. Сутрин на този басейн е най-спокойно откъм хора, докато вечер става обратното. До басейните има шезлонги с чадъри върху мекичък райграс.

    От бара с храни любим ми е мусът с подсладител
    Сутрин на инфинити басейна е спокойно откъм хора

    Настаняване

    В Topola Skies Resort има апартаменти и стаи с различни гледки. Премиум апартаментите с морска гледка са просторни, уютни, стилно обзаведени и заредени с всичко необходимо. Френски прозорци, баня с вана с панорамна гледка, удобни матраци и хол с разтегателен диван са част от нещата, които много ми харесаха. Сутрините на дивана с чаша кафе и гледка към морския шир ми бяха любими. 

    Холът на премиум апартамента с гледка към морето
    Любимото ми място за чаша кафе
    Всяка сутрин тук започва с гледка към морската шир
    Домакините се стараят на масата да има свежи плодове, а в мини бара студени алкохолни и безалкохолни напитки. В гардероба на разположение има кърпи за плаж, а в кухнята машина за кафе с няколко вида кафе капсули. Тези жестове правят престоя в хотела наистина приятен и комфортен.

    Спалните са с голямо легло с висококачествени матраци
    Малките, но важни жестове
    Гледката през нощта от терасата на премиум апартамента

    Изхранването

    В хотела се предлага престой на база All Inclusive, от който се възползвахме и ние. Всяко едно от основните хранения се случва в определени часове в основния ресторант, който разполага с вътрешна част и широка тераса с гледка към основния басейн. Всеки ден готвачите на Топола Скайс приготвят авторски ястия, приготвени с пресни продукти от местни производители. Има както различни видове месо и зеленчуци на скара, така и готвено, няколко вида салати, предястия, основни и десерти (включително и сладолед). 

    Терасата на основния ресторант
    Храната е вкусна и разнообразна. Единственото, което ми липсва, е изборът от десерти без захар (напр. с подсладител), но селекцията от плодове спасява положението. В лоби бара и басейн бара през целия ден се предлагат наливна бира, вино, различни видове твърд алкохол и безалкохолни напитки. Като недостатък отчитам фактът, че в баровете се ползват прекалено много пластмасови чаши. Би било чудесно, ако от хотела измислят алтернатива и заменят пластмасата с нещо по-природосъобразно.

    Разнообразието от готвени ястия е гарантирано
    За любителите на сладкото има всякакви изкушения

    Аквапарк

    Без съмнение едно от нещата, които правят Topola Skies незабравимо място, е аквапаркът. Не бях ходила на аквапарк от тинейджърските си години и искрено се забавлявах. Аквапаркът е подходящ както за малчугани, така и за възрастни. Да започнем с малките – за тях има огромен воден замък с различни пръскалки и забавления. Басейнът с вълни също е много интересен. В него се правят изкуствени вълни – не бях виждала такъв досега. Пързалките Мълниеносно спускане и Тайфун са подходящи за всички възрасти, но не са за подценяване.

    Водният замък
    Пръскалки
    Басейнът с изкуствени вълни преди всички посетители да са дошли
    Вдигаме летвата и се мятаме на Черната дупка, която е най-предпочитаният атракцион от всички посетители, и опашката за нея винаги е голяма.  В моята класация на второ място е Турбуленцията, на която всеки път се качвам с известна доза страх. Най-бруталната за мен пързалка е Ниагара – стръмна и ужасяваща. Естествено, нея я повторих и потретих няколко пъти. Аквапаркът е разнообразен и забавлението в него е абсолютно гарантирано!

    Мълниеносно спускане и Тайфун
    От ляво надясно – Черната дупка, Ниагара и Тайфун
    Същите пързалки, погледнати отдолу

    Зип Лайн

    За всеки почитател на адреналиновите усещания тук има и зип лайн. Това е спускане с тролей, в този случай с неповторима гледка към морето. Спускането се осъществява в определени часове, като предварително се подписва декларация и важно условие е да си със затворени обувки и спортни дрехи. Персоналът е любезен и обяснява кратко, но много ясно какво да правиш и какво не. 

    На старта
    Спускането може да бъде по двойки, като двама човека се спускат едновременно един до друг по две отделни въжета. При мен най-голямо беше притеснението в началото – не те бавят и директно те пускат, но от една страна това е добре, защото нямаш време много да го мислиш. Долу финиширах с широка усмивка. Много е готино, препоръчвам! 

    Спускането със зип лайн приятно вдига адреналина, а когато е съчетано с гледка към морето, е още по-вълнуващо

    Спортни обекти и развлечения

    Не бях попадала на място, на което да има толкова много обекти и възможности за развлечение. За една активна почивка тук има всичко необходимо – тенис корт, футболно и волейболно игрище, открит фитнес център, тенис на маса. Освен тях, в комплекса има екшън парк с въжени съоръжения и две степени на трудност. Екшън паркът разполага и с две стени за катерене по 8 м. всяка. За малките посетители има различни анимации и детски площадки. 

    Амфитеатърът на Топола Скайс за различни събития
    Външният фитнес никак не е лош
    Екшън паркът
    Една от двете стени за катерене
    Тенис корт

    Спа център Dream Spa

    Басейните в комплекса като че ли леко отвличат вниманието на гостите, но в никакъв случай не изпускай да посетиш спа центъра. При настаняване в хотела получаваш талон за 30% отстъпка от една спа процедура или масаж, така че възползвай се. В Dream Spa има финландска и билкова сауна, парна баня и солна стая във възрожденски стил, ледена стая, приключенска пещера и зона за релакс. 

    Солната стая във възрожденски стил, снимка www.topolaskies.com
    Хидротерапия
    Терапиите се правят изцяло с български продукти от лавандула и българска роза, което в комбинация с интериора на солната стая и парната баня ми направи изключително добро впечатление. Тук идват страшно много посетители от чужбина – румънци, германци, поляци, унгарци и др. Посрещайки ги на това райско кътче от България и показвайки българската традиция, Топола Скайс вече са с едни гърди напред от много от своите конкуренти. Така се дава добър пример за това, че и All Inclusive хотелите могат да заложат на качествена българска продукция. 

    Зоната за релакс

    Плажът на Топола

    Въпреки че в Топола Скайс има всичко, все пак решихме да видим и плажа. Името на плажа в с. Топола е Иканталък и представлява малка и тясна плажна ивица, заобиколена от високи бели скали и облагородена с дървена пътека, бар с шезлонги и чадъри. Има и свободна зона. Заливчето е малко и много приятно. При пускане със зип лайна се озоваваш точно до него, а на връщане можеш да се върнеш безплатно с буса на хотелския комплекс, който се движи по разписание.

    Към плажа на с. Топола
    Свободната зона
    Иканталък - името на плажа на с. Топола

    Екопътека 

    Всеки, който иска да се поразходи в района, може да го направи по екопътеката, която тръгва от комплекса и слиза до плажа. Дълга е 1100 м. По пътя има места за отмора, а през цялото време те придружава панорамната морска гледка. Още едно от нещата, които можеш да правиш в района. А най-хубаво е да се измориш приятно по живописната пътека, след което да разпуснеш в някой от басейните със студена напитка. 

    Екопътеката
    По пътя има много от тези места за отдих
    Пътеката е поддържана
    Панорамната пътека
    Тук приключва преживяването ни в Topola Skies Resort & Aquapark. Място, което предлага всичко необходимо за една пълноценна, а дори и активна почивка. Богатият избор от басейни, спортни обекти, спа процедури, забавления и възможност за разглеждане на района правят компекса чудесен избор за ваканция на родното Черноморие.

    Багодаря за поканата, Топола Скайс!

    Може още да ви хареса

    0 Comments