Пълноценна и възстановяваща силите почивка в родопския комплекс Маунтин лейк

Хотел Маунтин лейк се намира в Родопите, близо до град Смолян и както името подсказва, в района на Смолянските езера. Тази част на Родопа планина е специална с това, че именно тук е най-високата концентрация на отрицателни йони във въздуха. Какво означава това? Отрицателните йони имат терапевтично действие върху редица болежки – хрема, синузит, бронхиална астма, алергии, мигрена, родилни и постоперативни болки и др. Бактериите и вирусите не оцеляват за дълго тук. Хотелският комплекс, който се намира на южния склон на връх Снежанка, е построен в родопски стил, обграден от гъста борова гора, с множество градинки за отмора и активна почивка. Удобствата в хотела предлагат на всеки посетител едно пълноценно релаксиращо изживяване. За какво точно говоря, разказвам в следващите редове. 


    Къщите в Маунтин лейк

    Хотелската част

    Къщичките на Маунтин лейк са заобиколени от 12 декара зелени площи с най-различни забавления. За грил майсторите има барбекю с камина, място за чеверме и шатра на открито. За най-малките е изграден детски кът от естествени материали, а тук е разположена и къщата на Баба Яга. Градинската част се озвучава от приятното шумолене на зеления шадраван, а за любителите на слънчевите бани има предвидени шезлонги. 

    Зелените площи между отделните къщи
    Детска площадка
    Градината
    На територията на Маунтин лейк може да поиграеш баскетбол, бадминтон или футбол на малки вратички
    Балконите са красиво поддържани с цветя
    Къщата на Баба Яга
    Красотата е в детайлите
    Външно барбекю с камина
    Летен бар
    Шадраван
    Шезлонги за слънчеви бани
    Затворената част на хотела е също толкова приятна и разнообразна. В лоби бара има библиотека, телевизор, различни настолни игри и уютна камина. Перфектното топло място за чаша вино в студена вечер. Не липсва и детски кът за децата, както и джага и маса за тенис. На рецепция можеш да разгледаш специално подбрани бутикови стоки, направени от ароматни масла и български продукти.

    Лоби бар
    Камината придава още по-голям уют
    Джаги и детски кът
    Идеално място за отмора
    И разбира се, игра на табла

    Настаняване в Маунтин лейк

    В комплекса се предлагат четири вида настаняване – единична и двойна стая, апартамент с 1 спалня, двуспален апартамент или мезонет. Всички те са просторни и светли и разбира се, с балкон, за да се любуваш на родопските гледки. Обзавеждането е в алпийски стил и по стените не липсват скиорски снимки. Леглата са оборудвани с матраци и хипоалергични възглавници с мемори пяна и алое вера. Не мога да не споделя колко удобно и спокойно се спи на тях. 

    Голямо двойно легло в апартамент с 1 спалня
    Банята
    Холът е обзаведен с LCD телевизор, мини-бар, удобен разтегателен диван и съвременна камина
    Наслаждавайки се на сутрешното си кафе

    Ресторант и изхранване

    Ресторантът на Маунтин лейк е уютен и просторен, а интериорът е в стила на стара градска къща. Детайлите правят мястото много приятно за похапване. Закуската сутрин е на блок маса с пресни продукти – от мюсли, през омлети, до топли печива. Менюто за обяд и вечеря включва различни специалитети, като не липсват и традиционните родопски манджи – пататник, родопски клин, а на обяд от май до септември се пече агнешко на чеверме. Отбелязвам колко вкусна е храната в ресторанта, защото ястията са приготвени с пресни и екологични продукти от местни производители. 

    Ресторантът
    Закуска на блок маса
    Пресни продукти и разнообразие
    В комплекса се организират интересни събития в родопски стил
    Ресторантът разполага с 50 места навън за топло време
    Салатите са приготвени със свежи и вкусни продукти, препоръчвам тази с козе сирене и орехи
    Прясна пъстърва на скара - залагам на здравословни ястия и къде другаде, ако не тук
    Родопският специалитет пататник не липсва в менюто

    Релакс зона и спа

    Като всеки реномиран хотел, и Маунтин лейк има релакс зона със СПА. Разположението й е непосредствено до входа на рецепция. Тук ще откриеш топъл басейн с детско отделение и релакс легла. Около басейна има висящи столчета и прозорци на тавана – детайли, които придават естетика на помещението и го правят перфектно за снимки. В съседство се намират финландска сауна, инфраред сауна, римска парна баня, арома парна баня и приключенски душ. Моят фаворит е арома парната баня, а веднага след нея – приключенският душ. Комбинацията от двете ми действа доста ободряващо и усещам как се засилва кръвообръщението. Освен СПА съоръженията, тук се предлагат и различни видове масажи. 

    Топъл басейн
    Релакс зона
    Топла зона
    Финландска сауна
    Инфраред сауна
    Тук завършва виртуалната ни разходка в комплекс Маунтин лейк. Родопа планина е специална с това, че е единственото място в България и едно от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация. Отрицателните йони увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода. Маунтин лейк се намира на перфектното място в Родопите, където въздухът възстановява силите и благодарение на удобствата в комплекса, тук имаш възможност да изкараш една истински пълноценна почивка. 

    Смолянски езера
    За любителите на зимните спортове - Маунтин лейк се намира в непосредствена близост до лифтовете на Пампорово, а за туристите има богат избор от възможности за активен туризъм. Туристическите маршрути от хотела са разнообразни по трудност и време - до вр. Снежанка, Червената скала, х. Студенец, хижа и връх Перелик, с. Стойките, Каньона на водопадите и много други. Лично аз понякога имам нужда да го карам по-спокойно и това е напълно в реда на нещата. В Маунтин лейк откривам спокойствието от което се нуждая без да ми е скучно. Препоръчвам!

    Може още да ви хареса

    0 Comments